Štampa strane | zatvori prozor

Plan prolaska novog auto puta kroz Predejane

Štampa od: Prvi sajt o varošici Predejane.
Kategorija: Varošica Predejane
Naziv forum: KORIDOR 10
Opis foruma: Plan prolaska novog auto puta kroz Predejane
URL: http://www.predejane.rs/forum/forum_posts.asp?TID=38
Datum štampe: 26.Jun.2016 u 22:40
Softwerska Verzija: Web Wiz Forums 9.53 - http://www.webwizforums.com


Tema: Plan prolaska novog auto puta kroz Predejane
Poruka od: administrator
Naslov: Plan prolaska novog auto puta kroz Predejane
Datum slanja poruke: 05.Jan.2009 u 04:23

http://www.predejane.rs/picture_library/Koridor%2010%20i%20varošica%20Predejane.jpg">

Predejancani i prijatelji Predejana,
pred Vama je plan prolaska novog auto puta (koridor 10) kroz Predejane. Radi lakšeg snalaženja, sliku posmatramo iz pravca Predejana i pratimo put s desna na levo, od Niša ka Vranju. Da bi ste videli sliku sa više detalja, kliknite na gornji crtež. Napomena za one koji imaju sporiji Internet, slika je 4.5 MB.

Novi auto put ulazi na podrucje varošice Predejane iz Koracevskog brda u koje ulazi negde kod Palojca.  Stotinak metara levo od mosta za Koracevac, Graovo i Repište bice dva otvora, za dve tunelske cevi. Desna tunelska cev ce biti dugacak oko 1100 m a leva preko 900m -  tacka 1.

Po izlasku iz tunela, bice dva mosta, za svaku traku po jedan, kojim ce auto put preci "sa one" strane J. Morave (leva obala) na "ovu stranu" (desna obala). Kod tacke 2, kod železnicke stanice, trake se spajaju, i tu se prakticno auto put i pruga dodiruju.

Kod ušca Aiškog potoka u J. Moravu, tacka 3, put prelazi ponovo na "onu stranu" J. Morave, i tom levom obalom ide sve do viseceg mosta, tacka 4.

Kod viseceg mosta auto put ponovo prelazi na "ovu stranu" i tom stranom nastavlja dalje.

Sa crteža se jasno može zakljuciti sledece:

  • novi auto put prolazi prakticno kroz centar varošice Predejane. Od glavne ulice u centru do auto puta bice manje od 200m.
  • NA CELOJ OVOJ DEONICI NEMA NI JEDNE PETLJE ZA PREDEJANE. Verovatno ce ih biti kod Grdelice na severu, ili kod Džepa a možda tek kod Vladicinog Hana na jugu. To prakticno znaci da ce se Predejancani moci da ukljuce na auto put tek posle desetak kilometara vožnje na sever ili jug (a auto put prolazi kroz centar Predejana). Što je, dugorocno gledano, K A T A S T R O F A  za Predejane, okolna sela, postaje besmislen put za Ruplje i Crnu Travu, ...
  • Bez petlje, ceo ovaj kraj, nema nikakve šanse za opstanak.


-------------
Predejane u Predejane naOdgovori:
Poruka od: Race
Datum slanja poruke: 05.Jan.2009 u 08:54
Ovo je katastrofa za Predejane. Pa dali su gospoda, koja pravi ove projekte, normalni. Zele da totalno uniste jedan od najlepsih regiona u celoj Srbiji. Umesto da naprave petlju i da time aktiviraju povratak iseljenih, da ozive ceo kraj do Crne Treve i Vlavinskog jezera, oni zele da nam totalno, i zauvek skroje sudbinu. Mozda zele da tamo nasele Siptare. SAMO TREBA BLOKIRATI AUTOPUT I NEDOZVOLITI DA NI JEDNO VOZILO PRODJE, DOK GOSPODA NE VIDI GRESKU. ZAR JE MOGUCE DA SE ZELI UNISTITI JEDAN VELIKI DEO, IONAKO SIROMASNE JUZNE SRBIJE. Ako im sada dopustimo to, mi smo zauvek M R T V I.
Nije mi jasno za koju vlast da se vise borimo, i za koga da glasamo. Jel to ta demokratija, za koju se borimo.


Poruka od: boni
Datum slanja poruke: 05.Jan.2009 u 10:01
Koliko ja imam informaciju, ovo je samo još jedna verzija u nizu koja nije definitivna. Mislim da Dragan Pelagija cini sve da preko svojih veza u Beogradu nekako ubedi one koji odlucuju o ovome, da Predejane ipak dobije petlju. Nisam siguran da ce u narednih nekoliko godina radovi uopšte i poceti, jer para jednostavno nema. Nemojmo da zaboravimo da svet drma ekonomska kriza koja ce se tek zahuktati u ovoj godini i trajati verovatno bar još par godina. Za autoput kroz klisuru treba negde oko 300 miliona eura aa tih para jednostavno nema. Grci nam vec nekoliko godina obecavaju 100 mil. eur iz tzv. Hellenic fonda ali mislim da od toga nema ništa. Tako da što se tice autoputa, nama ova kriza ide na ruku i daje nam dovoljno vremena da preduzmemo ozbiljnu akciju kako bi predupredili i osujetili ovu verziju plana prolaska puta kroz klisuru.
Tacno je da bi Predejane bez direktnog prikljucka na autoput bilo mrtvo i to bi doprinelo da Predejane, koje i inace na izdisaju, konacno ispustilo svoju plemenitu dušu i otišlo u zaborav. Tavorilo bi još neko vreme a onda zbogom. 


-------------
boni


Poruka od: Vladica
Datum slanja poruke: 05.Jan.2009 u 13:11

Sve je ovo planski smišljeno kako bi zatvorili najbolji motel na autoputu Beograd-Skoplje.Predejancani nece imati nikakve koristi,a naše mesto postace slepo crevo na karti Srbije.Predejane ce doživeti sudbinu Novog sela i ostalih sela u okolini.Šta predlažem?Ako dode do toga mislim da se treba preorjentisati na seoski turizam,ili još bolje napraviti sportski centar,gde ce na pripreme dolaziti vrhunski sportisti iz cele zemlje.Znam da je za to potrebno previše para,ali imamo motel,koji je potpuno renoviran,u kampu mogu da se naprave teniski tereni,stadion da se renovira,školska sala takode,da se napravi fitnes centar ...Ima toliko toga da se napravi,ali ako ne pokušamo izgubicemo.Ako bi blokirali autoput,došla bi žandarmerija i pokazala svoju demokratiju.Moramo svi zajedno da se organizujemo za buducnost našeg mesta.Pozrav svima od Vlade.Poruka od: Corovic
Datum slanja poruke: 05.Jan.2009 u 18:03

Ako stave petlju, ovaj plan auto-puta je ODLICAN po Predejane!!! 

@ boni

U pravu si da je ovo samo jedan od 1000 planova i predloga, ali je mnogo bitnije ovo drugo sto si napisao - NEMA PARA!!! Sad se prica o gradnji Metroa u Beogradu... skrecu paznju ljudima i manipulisu... A da se Dragan trudi, to stoji, samo je pitanje koliko je to realno da on moze bilo sta da promeni... Nije on vlasnik Delta-City-a nego Motela Predejane Big smile

@ Vlada

Prvobitno postavio Vladica

Ako bi blokirali autoput,došla bi žandarmerija i pokazala svoju demokratiju.

Bravo Vlado, upravo to bi se desilo!!!-------------


Poruka od: zoran velickovic
Datum slanja poruke: 05.Jan.2009 u 20:37

ja sam tu blizu a treba da se protumaci ova poruka od vlade i ja sam za to ali i za blokade na autoput ako se plasimo zandara i ako se cuti oni i predejane ce ga sravnjav sas zemlju samo treba prvo sas dogovor ako ne onda da se pokazev zubi spreman sam za podrsku ovo sto sam video katastrofa bolje da sam spavao da neotvori ovu stranu pozdrav do svi koima je u srcu predejanePoruka od: slovenac
Datum slanja poruke: 06.Jan.2009 u 19:24
to što je nacrtano je nešto iz djecjijega vrtica. Ako se ovo ostvari bice daleke, daleke, daleke godine koje nece da doživi ni auttor ove zamisli. Prvo pogledajmo ovaj tunel ( gde pocinje ((( najverovatnije u Grdelici ) ( odakle pare samo za analizu zemlje ) ( oni koji žive u Sloveniji znaju o cemu pricam i pišem ))). Drugo ako samo putujemo bilo kojem avtoputem ima izlaz i ulaz na avtoput minimalno na svakih toliko kilometara pogotovu ako ima vec napravljeno odmaralište pa bilo kakavo je. Ako ga nema odmarališta oni ga naprave pa makar i uništili prirodu. A Predejane su na najboljoj lokaciji. ( potvrdeno  od šofera tegljaca i od turista koji opet ponovno putuju ne samo za Grcku nego i samo do Makedonije ). Ovo  odmaralište ako pogledamo sagradilo se dalekih 60 ih godina. Ovo znaci da je vec tada živio neki inžjenir koji je smislio i proracunao kako to ide ( svaka cast mu ). I zato dragi moji Predejancani ne unzemiravajte se, bice boljih vremena za sve nas ma gde bili...... 

-------------
100jan


Poruka od: Maki (Bora)
Datum slanja poruke: 07.Jan.2009 u 23:49

Mi smo izgleda krivi shto postojimo,jer ove nashe zvezde iz bg shto govore da ce biti bolje i njima stvarno i bude bolje kada dobiju izbore uopshte i nepoznaju svoju drzavu sem knez Mihajlove.Znaci sve se svodi na to da ce Beogradjani i Novosadjani daleko brze dolaziti do Grckog primorja,a uz to sutra kada se bude zapucalo na nashem jugu,oni ce opet da vode normalan zivot piju capucino,nes... i govore da su patriote,a mi cemo da ginemo i posle da slushamo da smo juzna pruga i beda.Od istine se nemoze pobeci moji rodjeni,SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA!Poruka od: Maki (Bora)
Datum slanja poruke: 07.Jan.2009 u 23:52
Ali takva nije sudbina samo nasheg mesta,nazalost to je sudbina i drugih delova nashe zemlje.


Poruka od: Maki (Bora)
Datum slanja poruke: 08.Jan.2009 u 00:03
Bratko njih motel neiteresuje njih interesuju samo izbori,a kada budu izgradili autoput to ce biti istorijska vest na drugom dnevniku.Leskovac sa okolinom ima mozda oko 150000 stanovnika,a Beograd i Novi Sad oko 4 miliona.Zamisli Ivica Dacic i Milutin Mrkonjic opet ministri.Srbija ima trenutno vishe televizja od SAD i Ruske federacije a kad imash medije mozesh da radish shta hocesh.Pa oni su jaci i od Filipa Zeptera o cemu mi pricamo!


Poruka od: Slavica
Datum slanja poruke: 10.Jan.2009 u 23:23
Pozdravljam sve srcane Predejancane i molim da iskoriste priliku i da se svim srcem ukljuce u izgradnju auto-puta i to onako kako se uvek u Srbiji radilo, preko prijatelja i uticajnih ljudi. Predejane sa svojom okolinom ima sve preduslove da se,izgradnjom auto-puta i lokalnih puteva, razvije u turisticki centar. Kako je Predejane idealno za sportski i strani turizam tako je njegova okolina predivna za razvoj seoskog turizma. Kako je meni poznato postoji plan izgradnje lokalnih puteva koji povezuju Predejane sa Rupljem i Grdelice sa Rupljem preko Novog Sela,cija je realizacija trebalo da zapocne 2009.godine kroz Nacionalni investicioni plan.Zlatibor i Kopaonik nisu razvijeni zahvaljujuci stranom turizmu, tako i sada pocnimo od zahteva nasih ljudi za zdravim zivotom, cistim vazduhom i zdravom vodom.

-------------
Slavica


Poruka od: Daca
Datum slanja poruke: 27.Jan.2009 u 18:29
Bravo za sve aktivne clanove foruma.Stidim se sto sam dosad bila pasiva ali obecavam vece angazovanje.Posebna zahvalnost Caletu Velinovom sto je pomenuo mog pokojnog ujku,pobratima Tomu Svabu,jer on je jadan svuda bio al na internet vala nikad.Takodje veliki pozdrav Buci Zonkinom,mom drugu iz detinjstva kao i svim ostalim Predejancanima .

-------------
DACA


Poruka od: Stamenkovic
Datum slanja poruke: 02.Feb.2009 u 17:04
Taj put nemora ni da prodje, to bi bilo najbolje! Nama Predejancanima odgovara i ovaj put, a nije Predejane samo jedan Motel mnogo toga je zaboravljeno i propalo npr. DOM KULTURE, ZEM.ZADRUGA itd. A najgore sto su mladi ljudi otisli u svet za nekim lepsim zivotom...  Najlepsi zivot je u PREDEJANE 100%


Poruka od: srdjan
Datum slanja poruke: 02.Feb.2009 u 17:19
To Boki u potpunosti se slazem!


-------------


Poruka od: Corovic
Datum slanja poruke: 02.Feb.2009 u 19:43
PA KAD VAM JE SVIMA LEP, STA RADITE U BERLINU, MOSKVI, MELBURNU, MALMEU??? PA DODJITE OVDE I UZIVAJTE! GREOTA JE DA PROPADA OVA LEPOTA!

-------------


Poruka od: Maki (Bora)
Datum slanja poruke: 02.Feb.2009 u 22:22

Citam ove poruke iz Berlina i Moskve i Predejana.Ovo je smeshnije od bilo kog vicaBig smile.Bravo Coce,bar neko pametan i normalan!Poruka od: Stamenkovic
Datum slanja poruke: 03.Feb.2009 u 12:03
Ako sam se ja zeznuo tumaram svetom od svoje 18-te i nista lepo doziveo nisam nebih voleo da i drugi tako prodju, a ti sto misle da je u inostranstvu raj voleo bih da se menjam snjim! Po vasem je da svi ljudi u Predejanu zive od auto-puta ja se stim ne slazem. Zamislite samo da nam kroz centar Predejana NON-STOP zvrje kamioni to vise nece da bude to Predejane, a nikakve koristi necemo imati. Mozda ja gresim al ja tako mislim.


Poruka od: boni
Datum slanja poruke: 03.Feb.2009 u 12:23
Siguran sam da naši ljudi koji žive po belom svetu, iskreno vole Predejane i zato ne razumem zašto ih neki ovde kritikuju. To gde cemo živeti nije uvek stvar našeg izbora i želje vec nas život navodi da idemo tamo gde mislimo da ce nam biti dobro. Ali to ne umanjuje našu ljubav prema mestu gde smo odrasli ili rodeni. Samo onaj ko nije bio daleko od svog prirodnog okruženja nema pojima koliko je to zaista velika muka. Mislite da je našim ljudima lak život po belom svetu...A rekao sam još na pocetku kada je krenuo forum...predejancani samo kritikuju i kritikuju...to im nekako najbolje ide...manimo se jalove verbalne masturbacije...ima li neko nešto pametno da kaže i predloži...jbg...nama nikada ništa nije dovoljno dobro...sve nam je bez veze....moj stav je sledeci...ako nemam ništa pametno da kažem, cutacu, ali zato necu kritikovati...
Boni


-------------
boni


Poruka od: Slavoljub Ljubenovic
Datum slanja poruke: 03.Feb.2009 u 13:38
Alal ti vera Boni i ja sam htela juce da odgovorim na Corovicev glupi komentar. On bi isto otiso kad bi imao gde a ne da trune u mestu gde nema perspektive. Samo se on pravi pametan i za svakog ima komentar. Samo ga treba ignorisati i mislim da ce se opametiti.Pozdrav od Mirjane.


-------------
CALE


Poruka od: srdjan
Datum slanja poruke: 03.Feb.2009 u 20:31
Nemojte da napadate decka!!!! On je samo izneo svoje misljenje.


Poruka od: Slavica
Datum slanja poruke: 03.Feb.2009 u 20:44
Moram da pohvalim ovog mladog decka Corovica na njegovoj srcanosti.Koliko vidim jedini je aktivni clan foruma koji zivi u Predejanu. Vidim da mu je stalo da tu ostane.Iskreno se nadam da ces naci nacina da ostvaris sebi egzistenciju u Predejanu, jer znam da to nije nimalo lako.

-------------
Slavica


Poruka od: MaximGorki
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 13:34
Bravoooo Coro! Mislim da je Sandra (Zokijeva) vec komentarisala na tu temu. Glupo je sto ljudi pokusavaju da ti promene stav! I ja imam isto misljenje kao ti! Ne kazem da je zivot u tudjini lep, ali neka ne pokusavaju da prodaju mozak ostalima. Jos nesto - nigde nisam video da si rekao da ti ostajes zauvek?! Pozzzzzzzzzzzzz


Poruka od: MaximGorki
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 14:03
Sad malo o temi... Ministar Mrkonjic je juce posetio motel PREDEJANE, bar su tako javili na TV Leskovac. Odrzao je javnu prezentaciju KORIDOR 10. Video sam na TV-u da je bio izlozen plan prolaska novog auto-puta i to su prisutni fotografisali. Ako neko od Predejancana ime te fotografije neka ih "nakaci". Ako ne zna kako, neka pita cika Raceta. Video sam da je u jednoj drugoj temi to na lep nacin objasnio. hahahahaha


Poruka od: boni
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 14:09

Izgleda da ljudi ovde ne citaju baš pažljivo šta drugi pišu. Glupo bi bilo da se citava stvar svede na to ko je za ako protiv Miloševih stavova. Svako ima pravo da slobodno iznese svoje mišljenje  i da argumentovano diskutuje na odredenu temu bez omalovažavanja sagovornika i njegovih stavova. To je sama suština kulturnog dijaloga i komunikacije medu ljudima. Razumem u potpunosti Miloševu ogorcenost..ima puno razloga za to. Jer, kada si mlad, imaš veliku potrebu da menjaš svet oko sebe, da ga uciniš boljim za sebe i druge. Ali Predejane je skamenjeno mesto...u njemu se ništa suštinski  ne menja u poslednjih dvadeset i kusur godina. Sasvim je logicno da ljudi odlaze tamo gde misle da ce im biti bolje i u tome nema nicega lošeg.  Predejane je mesto bez ikakve perspektive za mlade ljude, ono nema šta da im ponudi. Posao, egzistenciju, obrazovanje, kulturu, sport....ama baš ništa od toga. Ja licno tamo dolazim da bih se odmorio od gradske vreve i buke, od stalne jurnjave a da pritom niKada nisam siguran za cime jurim. Tamo žive moji najbolji prijatelji (KAREJAC, BUJA, SLY, BIKA, MIŠULA, JOVKE)...Tamo je kuca mojih predaka, tamo su moji koreni i ta veza je neraskidiva. Ali iskreno receno, život u Predejanu je lep samo leti....sve ostalo je zastrašujuce. I zato, podržavam ljude koji odlaze jer nemaju izbora. Da mogu pristojno da žive u Predejanu, siguran sam da nikada ne bi otišli.

Srdacan pozdrav svim

Boni-------------
boni


Poruka od: boni
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 15:07
I samo još nešto i više se necu vracati na ovu temu...Nikako nemojte da smetnete s uma, da jedini svež novac koji se upumpava u Predejane je novac naših ljudi koji rmbace u Rusiji i zemljama Zapadne Evrope...da nije tako, sve kafane i prodavnice bi odavno bile zatvorene, ne bi imalo gde da se kupi so i zejtin...eto toliko od mene...više se necu oglašavati na ovu temu.

-------------
boni


Poruka od: MaximGorki
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 20:02
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=134&status=jedna&vest=137203#vote


Poruka od: Corovic
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 20:30
Prvobitno postavio Slavoljub Ljubenovic

Alal ti vera Boni i ja sam htela juce da odgovorim na Corovicev glupi komentar. On bi isto otiso kad bi imao gde a ne da trune u mestu gde nema perspektive. Samo se on pravi pametan i za svakog ima komentar. Samo ga treba ignorisati i mislim da ce se opametiti.Pozdrav od Mirjane.

Ja sam u Predejanu zato sto imam jos 4 ispita na Ekonomskom fakultetu i to mi je trenutno prioritet. Rzmisljam o eventualnom odlasku u Ameriku, al na par meseci samo... naravno ne da bi se zenio tamo. Mozda odem kao student, da usavrsim jezik a ne ruke i kicmu od mistrije i kofe... I jos nesto, sto se perspektive tice:

*Lokal koji je otvoren u Predejanu (bilijar, stoni fudbal, fliperi, poker aparati, mega jack, slot masine) je MOJ!!! i stvari u njemu su MOJE!

*Internet je samo dodatna delatnost (na koju takodje zaradjujem) a razlog bavljenja istim je- da ostanem u IT prici... 

A ako odem, Predejane cu voleti A NECU GA NOSITI U SEBI!-------------


Poruka od: Corovic
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 20:58
Prvobitno postavio boni

Siguran sam da naši ljudi koji žive po belom svetu, iskreno vole Predejane i zato ne razumem zašto ih neki ovde kritikuju. To gde cemo živeti nije uvek stvar našeg izbora i želje vec nas život navodi da idemo tamo gde mislimo da ce nam biti dobro. Ali to ne umanjuje našu ljubav prema mestu gde smo odrasli ili rodeni. Samo onaj ko nije bio daleko od svog prirodnog okruženja nema pojima koliko je to zaista velika muka. Mislite da je našim ljudima lak život po belom svetu...A rekao sam još na pocetku kada je krenuo forum...predejancani samo kritikuju i kritikuju...to im nekako najbolje ide...manimo se jalove verbalne masturbacije...ima li neko nešto pametno da kaže i predloži...jbg...nama nikada ništa nije dovoljno dobro...sve nam je bez veze....moj stav je sledeci...ako nemam ništa pametno da kažem, cutacu, ali zato necu kritikovati...
Boni

A da Boni, al dal vi shvatate da se NIJEDAN STANOVNIK PREDEJANA ne opterecuje autoptem koliko vi koji niste u Predejanu! Jeste strasno i uzasno to sto bi nas auto-put mozda zaobiso al onda bi stradali PREDEJANCANI U PREDEJANU!

Sto se tice bojkota i rasprave u pogresnom toku i na pogresnom mestu  mogu da kazem sledece: ovo nije zasedanje mesne zajednice ili skupstine, ovo je forum, mesto gde svi mogu da kazu ono sto misle ako time ne vredjaju nikog Evo mene npr Mira hoce da otera odavde zato sto spadam u grupu "nesposobnih Predejancana koji nemaju gde da odu'' Jadni mi s fakultetima, kako li cemo da odemo u New York da cistimo zgrade i cuvamo im decu...-------------


Poruka od: Corovic
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 21:11
Prvobitno postavio boni

Izgleda da ljudi ovde ne citaju baš pažljivo šta drugi pišu. Glupo bi bilo da se citava stvar svede na to ko je za ako protiv Miloševih stavova. Svako ima pravo da slobodno iznese svoje mišljenje  i da argumentovano diskutuje na odredenu temu bez omalovažavanja sagovornika i njegovih stavova. To je sama suština kulturnog dijaloga i komunikacije medu ljudima. Razumem u potpunosti Miloševu ogorcenost..ima puno razloga za to. 

to sam upravo i hteo da napisem u poruci iznad...-------------


Poruka od: zoran velickovic
Datum slanja poruke: 04.Feb.2009 u 21:37
pa Corovicu na kog si tako pametan vidi se da imas fakultet ali nesto si greska neidu predejancani u NEW YORK da cuvaju decu nego idu druze da cistiv kontejneri a da im das u predejane da cistiv kontejneri nebi zato sto ih sramota a i niko ih neplaca zato nije sve u parama nego u dostojanstvu a znam dosta takvih sto po inostranstvo jedu iz kontejnera a kad dodju u predejane GAZDE ide mi da se uapem za mali prst al malo sam nabacio kilazu pa nemogu da se dofatim.Neuznemiravajte decka ima pravo da sam razmislja a vi to demokrate treba bolje da znate.Kako kaze nas narod na mladjima svet ostaje pozdrav do porodicu COROVIC


Poruka od: frenki
Datum slanja poruke: 05.Feb.2009 u 00:56
Bio Mrka juce u motel.


Poruka od: Corovic
Datum slanja poruke: 05.Feb.2009 u 01:16

Bio... Bile i crvene ruze ispred njega Wink

Dace bog da se smiljuje i da pomogne. A kako sam cuo - oce!-------------


Poruka od: Corovic
Datum slanja poruke: 05.Feb.2009 u 01:23

Prvobitno postavio zoran velickovic

pa Corovicu na kog si tako pametan vidi se da imas fakultet ali nesto si greska neidu predejancani u NEW YORK da cuvaju decu nego idu druze da cistiv kontejneri a da im das u predejane da cistiv kontejneri nebi zato sto ih sramota a i niko ih neplaca zato nije sve u parama nego u dostojanstvu a znam dosta takvih sto po inostranstvo jedu iz kontejnera a kad dodju u predejane GAZDE ide mi da se uapem za mali prst al malo sam nabacio kilazu pa nemogu da se dofatim.Neuznemiravajte decka ima pravo da sam razmislja a vi to demokrate treba bolje da znate.Kako kaze nas narod na mladjima svet ostaje pozdrav do porodicu COROVIC

hehe, ma nemam jos fakultet... jos par ispitaaaaaa al to i bude uglavnom najteze... Pazi, sto se tice ciscenja kontejnera to je po meni ok. Sve sto je posteno vredi raditi i obraz nije prljav nikad! 

Gazde... ma meni oni ne smetaju, neka gazduju. Svako zasluzuje da se na par dana u godini oseca jakim...

Hvala na pozdravima, prenecu im. Pozdravljam i ja vas puno.-------------


Poruka od: boni
Datum slanja poruke: 05.Feb.2009 u 10:13

Ej ljudi, procitajte ovo...da nije tragicno, bilo bi da umreš od smeha...pazi molim te ideja...da premeste motel bliže autoputu..pitam se da li se taj covek možda drogira...cisto prodavanje magle...
 
Motel zamrsio petlju

D. Miljkovic, 04.02.2009 18:08:18
 
PREDEJANE - Projekat Ministarstva infrastrukture i Instituta CIP predvidja da novi autoput kroz Grdelicku klisuru prolazi levom stranom Južne Morave. Medutim, oko 10.000 žitelja Predejana i okoline smatra da bi to ugrozilo njihovu egzistenciju jer bi bili odseceni od sveta. Sporno je što po projektu petlja treba da bude dva kilometara od motela „Predejane“, a meštani zahtevaju da to ne bude više od 300 metara.
Ministar Milutin Mrkonjic, koji je posetio ovaj kraj, obecao da ce im izaci u susret samo pod uslovom da njihov zahtev nije skuplji od predvidjenog plana. Dragan Savic, predsednik mesne zajednice Predejane, pojašnjava da nije rec o hiru, vec je u pitanju stvarna briga za opstanak.
- Da nije ovog starog autoputa ka makedonskoj granici, odavno bi se ugasio život u ovom kraju. U okolini radi jedino motel „Predejane“, koji upošljava stotinak meštana. Ukoliko bi se prikljucak za novi autoput udaljio dva kilometra, to bi znacilo sigurno gašenje ovog objekta koji je po svojoj uredjenosti i usluzi biser na autoputu E-75 - kaže Savic, koji je uspeo da, uz pomoc lokalne samouprave, animira nadležne iz Ministarstva.
Posle posete ministra infrastrukture i njegovih saradnika, Predejancani se nadaju da ce, ipak, uspeti da ostvare o(p)stanak autoputa.
- Svi žele da se autoput udalji od naseljenog mesta, a kod Predejancana imamo suprotan zahtev. Delimicno mogu da razumem njihove strepnje, ali moramo voditi racuna o tome da je izgradnja autoputa problem struke, a ne politike. Takav objekat se gradi jednom u 100 godina. Zato želimo da sve lepo isplaniramo i da ljudi budu srecni, a ne besni, zbog novog puta - pojasnio je na sastanku sa žiteljima juga Srbije ministar infrastrukture Milutin Mrkonjic.
On je naglasio da ce se voditi racuna da se ne prekoraci finansijska konstrukcija koja je vec napravljena po postojecem projektu. - Odstupanje od zacrtanog velika je muka, pa cemo razmotriti da, ako je potrebno, motel „Predejane“ o našem trošku izmestimo bliže petlji.
Aleksandar Cvetanovic, državni sekretar u Ministarstvu, kaže da je projekat vec dobio saglasnost i da ce biti teško, ali ne i neizvodljivo, da se on preradi.
- Autoput kroz naselja opšta je boljka. Jer, za koju godinu mogli bi da se jave zahtevi da se prave obilaznice - strahuje državni sekretar.
- Nema mesta bojazni da ce naš zahtev bilo koga oštetiti - tvrdi Staniša Stojkovic, diplomirani gradjevinski inženjer u leskovackom Zavodu za urbanizam, koji punih 15 godina ucestvuje u projektovanju Koridora 10. Naše rešenje, da 300 metara ispred motela autoput s leve prede na desnu stranu Južne Morave, možda je cak i jeftinije.

UVEK PUNI GOSTIJU
Dragan Pavlovic, vlasnik motela, od privatizacije 2003. godine, u ovaj objekat do sada je uložio 16 miliona dinara. Žaklina Krstic, direktorka, kaže da su se ulaganja isplatila, jer prosecno imaju 2.000 nocenja mesecno, dok je u sezoni taj broj dupliran. Prebukirani su i leti, jer su prava oaza na putu ka Egeju.
- I pored našeg imidža, nije realno da ocekujemo da ce neko zaobilaziti dva kilometra da bi nas posetio - kaže direktorka.


-------------
boni


Poruka od: Race
Datum slanja poruke: 05.Feb.2009 u 11:37
On je naglasio da ce se voditi racuna da se ne prekoraci finansijska konstrukcija koja je vec napravljena po postojecem projektu. - Odstupanje od zacrtanog velika je muka, pa cemo ra
zmotriti da, ako je potrebno, motel „Predejane“ o našem trošku izmestimo bliže petlji.                 NEKO OVDE NIJE BAS KAKO TREBA. ILI JA NERAZUMEM , ILI JE OVAJ OTISO U AUT.


Poruka od: Maki (Bora)
Datum slanja poruke: 16.Feb.2009 u 23:36
Ovi novi reformatori kao shto su Ivica Dacich i Milutin Mrkonjich su 6.Oktobar.Samo ih slushajte Big smile


Poruka od: Vraki
Datum slanja poruke: 21.Feb.2009 u 12:19
Ljudi,nemojmo da se lazemo. Ovo je prakticno nemoguce izvesti i iz finansijskog i iz fizickog razloga...... Jednostavno je nemoguce da dupla traka prodje kroz klisuru..... Mala je verovatnoca da ce radovi otpoceti u narednih 3-4 godina zbog nedostataka para. Pa vidite samo kolika je rasprava samo oko autoputa ka subotici.... Koliko se samo raspravljaju o tome a nista,a kamo li za koridor 10 koji je 10x teze izvesti zbog geografskog polozaja....... A i da se nekako napravi,nama nista ne bi znacio jer na planu nedostaje petlja. Mi bi morali da idemo do Grdelice ili Vladicinog Hana da bi se ukljucili na njega,sto je sasvim DEBILSKO RESENJE!!!!!!!!! 

-------------
MS


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 14.Jun.2009 u 13:07
      Mozda da napravimo dogovor sa ljudima iz Crne Trave. Da pripadnemo njihovoj opstini(bolje to nego Grdelickoj) oni bi izasli na auto-put i prugu,jer svaka opstina obavezno dobija petlju na koridoru10, a mi bi smo bili drugo mesto po velicini u toj opstini,sto bi imalo svoj znacaj( moguce je da Predejancanin bude predsednik opstine),mogli bi smo da dobijamo naovac od vlade rep.Srbije namenjen nerazvijenim opstinama.Pa veliki broj Predejancana se doselou upravo iz Crnotravskog kraja u varos. Mogli bi smo da imamo veci uticaj i koris od razvitka turizma na Vlasini. Sa auto-puta najkraci put do Vlasine je Predejane-Ruplje-C.Trava-Vlasinsko jezero, a treba ga samo asfaltirati(sto je vec mnogo godina u planu) Bukvalno nista novo ne bi smo morali da gradimo, a dobili bi smo puno.


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 02.Jul.2009 u 12:42
Registrovali smo se na Vasem forumu i ujedno Vas obavestavamo da cemo ucestvovati u diskusijama i pokrenuti siru akciju da Predejane dobije petlju, ako je moguce, ili bar da Motel dobije prikljucak za novi autoput kod svih nadleznih organa.

Pokusacemo da animiramo i Mirka Alvirovica i njegovu ekipu da skrenu paznju javnosti na ovaj problem, jer je on za Motel Predejane rekao da je JEDINI OBJEKAT NA CELOM AUTOPUTU KROZ SRBIJU, U KOJI VREDI SVRATITI.
Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 02.Jul.2009 u 14:34
Poslat mejl Mirku Alvirovicu, ako bude novosti, javicu!


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 03.Jul.2009 u 07:38
EVO I MEJLA KOJI SAM POSLAO MIRKU ALVIROVICU, DA SE UPOZNATE DRAGI MOJI PREDEJANCANI.
 
 
SAT MEDIA GROUP
MIRKO ALVIROVIC
BEOGRAD
 
 
 
Postovani,
 
 
Ovim Vas obavestavamo da je u toku sira akcija kod svih nadleznih organa, kako bi mesto Predejane dobilo petlju na novom autoputu na koridoru 10 kroz Grdelicu klisuru, kao i da Motel Predejane dobije prikljucak sa novim autoputem.
 
Molimo Vas da pomognete ovu akciju, kroz Vasu emisiju SAT, jer godinama u Vasim patrolama tvrdite da je Motel Predejane JEDINI UGOSTITELJSKI OBJEKAT NA AUTOPUTU KROZ SRBIJU U KOJI VREDI NAVRATITI NA AUTOPUTU.
 
Kompletnu informaciju i deo projekta autoputa kroz Grdelicku klisuru mozete videti na linku:
 
http://www.predejane.rs/predstavljamo/index.html - http://www.predejane.rs/predstavljamo/index.html
 
 
S postovanjem,
 
________________________________
PORODICA TRAJKOVIC
12000 POZAREVAC
E-mail: mailto:ntrajkovic@pozarevac.rs - ntrajkovic@pozarevac.rs


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 04.Jul.2009 u 13:12
Evo i danasnjeg pisma za Mrku.
 
MINISTARSTVO ZA INFRASTRUKTURU
MILUTIN MRKONJIC, MINISTAR
BEOGRAD
 
Postovani gospodine ministre,
 
 
Ovim Vas obavestavamo da je u toku sira akcija Predejancana kod svih nadleznih organa, kako bi mesto Predejane dobilo petlju na novom autoputu na koridoru 10 kroz Grdelicu klisuru, ili kako bi bar Motel Predejane dobije prikljucak sa novim autoputem.
 
Molimo Vas da pomognete ovu akciju, jer je Motel Predejane JEDINI UGOSTITELJSKI OBJEKAT NA AUTOPUTU KROZ SRBIJU U KOJI VREDI NAVRATITI NA AUTOPUTU, kako tvrdi Mirko Alvirovic u svojoj emisiji SAT, koja je najbolja takve vrste u zemlji, a sem toga, bez prikljucka sa autoputem, nanece se nesaglediva steta ovom kraju.
 
Kompletnu informaciju o ovoj akciji mozete videti na linku:
 
http://www.predejane.rs/predstavljamo/index.html - http://www.predejane.rs/predstavljamo/index.html
 
U nadi da cete ispuniti svoja obecanja koja ste u vezi ovog pitanja dali mestanima, jer ste to uvek cinili, unapred Vam se zahvaljujemo.
S postovanjem,
 
________________________________
PORODICA TRAJKOVIC
PARTIZANSKA 4.
12000 POZAREVAC
E-mail: mailto:ntrajkovic@pozarevac.rs - ntrajkovic@pozarevac.rs
 


Poruka od: Vladica
Datum slanja poruke: 04.Jul.2009 u 21:05
Poštovani gospodine Trajkovicu,ja Vas ne poznajem,ali bih hteo u svoje i u ime ostalih sugradjana da Vam se zahvalim za sve što cinite za našu varošicu.Nekima ce se uciniti da je to malo,ali nek se oni upitaju šta su dali ili šta su ucinili za svoje mesto?Ovo je možda mali korak za svet ali nadam se veliki za naše  mesto.Nadam se da ce i doticna gospoda procitati Vaš mejl i da ce nešto uciniti za bolji život u Predejanu,jer ako se zatvori motel,kao jedina firma u Predejanu,onda ce Predejane proci kao Novo selo ili druga mesta koja izumiru.Još jednom hvala i veliki pozdrav.


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 04.Jul.2009 u 23:48
        Udaljili smo se od ovog problema. Tu i tamo neki predlog,neka pojedinacna inicijativa i slicno. Kada god sam na forumu prvo pogledam ovu temu. Uvek se nadam bice jos predloga i ideja. Ne bih da ponavljam sta petlja motelu i Predejanu znaci, i kakve su posledice bez nje. Imam osecaj,cak i kada sam u Predejanu, da mestane ne zanima mnogo ovo sa preljom i koridorom. Mozda i nije tako, mozda se samo varam. Zamisljam Predejane ( ne daj boze) bez petlje. Vidim ga isto lepo, toplo, zimi hladno i jedva cekam da budem tamo. Ono ce tako i ostati,ali samo nama koji smo otisli trbuhom za hlebom ( necu reci kruhom), interesovace nas da li ima struje ,vode,radi li koja prodavnica,ima li ko da ocisti ulice.... sluzice nam kao vikend naselje. Cak i ako se vratimo,nece nam smetati sto je tako. Ali ne mogu, a de ne, pomislim na one koji sada zive i rade u Predejanu,zive i rade u motelu. Sta sa njihovom decom. Morece i u osnovnu skolu na stranu. putovnja do skole,mesecne karte,podstanarski zivot.... Morace da krenu od nule. Nece imati nikakve koristi od onoga sto su im ostavili roditeli, a celog zivota su se borili da im( njihovoj deci) bude bolje.Lepo je napisao Vladica, bice varos ko  Novo selo ili mozda neko drugo selo u okolini. Otici ce mladi,ostace samo stariji,svadba ce biti osmo svetsko cudo,i ovako ceste sahrane,bice jos cesce.
    Ako nas borba za dobijenje petlje ne ujedini, ako zbog toga ne budemo ko jedan,zaboravicemo sve ono o cemu smo ovde pisali,predlagali,kritikovali.....Opet ce nam teme pocinjati sa "Secate li se...." A sada se i nasmejte malo:

                             MRKONJICU PREDEJANCANI CE GLAVU NA PANJ DA TI STAVE
                             SAMO LI IM PETLJU SLUCAJNO NE NA PRAVE
                             PETLJU KAKO ZNAS IMA DA IM STVORIS
                             PA MAKAR CEO BUDZET MORAO DA POTROSIS


Poruka od: Vladica
Datum slanja poruke: 05.Jul.2009 u 10:15
Pa Brazzo ti si naš Bora Corba.Pozdrav.


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 07.Jul.2009 u 22:42
      Vladice,Bora Corba,je visoki, ako ne i najveci cin u stihoklepackoj armiji. Ja sam samo regrut,onado sto na um to na drum. U svakom slucaju hvala. Vidimo se. Jos -18 dana.


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 09.Jul.2009 u 18:41
       Mi ni korak blize nismo ptelji,a drzava je vec poslala pisma, u kojima obavestava vlasnike zemljista ,o otkupljivanju istog. Znam da pisanje na forumu nece doneti petlju,ali u varosici se o tome cuti.


Poruka od: BUCA
Datum slanja poruke: 10.Jul.2009 u 11:56
U pravu si dragi moj Bato...juce sam pricao sa mojim kolegom iz informativnog sektora o problemu sa kojim se suocavamo i posledicama koje ce nastati ukoliko nas autoput "omaši".
Pravimo neki dogovor da dovedem dole nekoliko poznatih srpskih novinara kojima bi bila predstavljena realna situacija na terenu. MZ mora da bude aktivnija i da animira štampu i televiziju. Pelagija mora takode da skupi novineare iz najtiražnijih listova i da ih odvede dole. Jer ako se o problemu koji se tice citave zajednice ne pi še u novinama, kao da ih i nema zar ne...
Pozz
Boni


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 10.Jul.2009 u 19:08
        100% si u previ,Buco,ne da ljude iz saveta MZ ne zanima petlja i dr. nego ni forum nisu mogli da imaju na poslednjem sastanku saveta mesne zajednice. Mislim da je odrzan u utorak 07.07. ako se ne varam.  Lepo je sto su olucili da pomogni FK Moravac i da postave osvetlenje u parku, ali na svakom sastanku treba pricati,pricati o ptelji. Ljudima u varosici,opstini,republici treba,direktno iz saveta MZ, dosadjivati sa tim problemom.
       Ja na moju zalost ne poznajem nikoga ko bi mogao da pomogne oko petlje,ali cu sve uciniti, da tebi i svima koji problem mogu da iznesu na videlo, pomognem. Makar i stihovima. Mislim da je to pravi put ka pokusaju da od propasti i raseljavanje spasimo ceo kraj. Veliki posdrav, vidimo se 25.


Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 11.Jul.2009 u 18:05
Ideja oko dovodjenja novinara uopste nije losa,treba ukazivati na problem i nadati se povoljnom ishodu.Ali to isto mogu uraditi i ostala mesta gde prolazi autoput i zahtevati da upravo kod njih bude petlja.U svakom slucaju bolje je probati pa sta bude.O petlji je vec mnogo puta pisano u nasim najcitanijim novinama i mislim da se ljudi iz motela maksimalno trude oko dobijanja petlje.Evo jos jedan clanak iz "Vecernjih Novosti" koji to potvrdjuje:
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=134 -

Centralna Srbija


http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=134&status=jedna&vest=133533&title_add=Ne%C4%87e%20da%20budu%20slepo%20crevo&kword_add=koridor%2010%2C%20predejane#">Dodaj u kliping
Nece da budu slepo crevo

D. MILJKOVIC, 08.12.2008 18:48:30     http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=19&idobj=133533#list -
PREDEJANE - Ukoliko se realizuje projekat izgradnje novog autoputa na Koridoru 10, kroz Grdelicku klisuru, pa petlja od varoši i istoimenog motela bude udaljena dva kilometara, bice doveden u pitanje opstanak jedinog privrednog objekta od kojeg trenutno živi cak 120 porodica!
U okolini ove živi nekoliko hiljada stanovnika koji su direktno povezani sa ovim problemom, a Dragan Savic, predsednik Mesne zajednice, tvrdi da ce ovo biti jedinstven primer da - umesto progresa - autoput donosi nevolje sa nesagledivim posledicama. Jer, Predejanu ionako ne cvetaju ruže. Vec desetak godina, broj stanovnika vrtoglavo se smanjuje, u varoši ih je trenutno jedva 2.000, a u OŠ „Aca Sinadinovic“, ovog septembra, pošlo je tek 20 prvaka.
- Postali smo svojevrsna cekaonica smrti i veza sa autoputem naša je jedina šansa. Ako je izgubimo, zauvek ostadosmo odseceni od sveta, pa sam šokiran novom trasom koju su nadležne republicke institucije predložile bez ikakvih dogovora sa lokalnom samoupravom. Osim što je takav plan u direktnoj suprotnosti sa merama Vlade o ravnomernom razvoju Srbije, jer se citav ovaj kraj fakticki briše sa mape, izgradnja osam mostova kroz Grdelicku klisuru narušice njen izgled, iako ima sve odlike nacionalnog parka - tvrdi Savic, prenoseci urgentni zahtev da na sporni teren dodu ministri Mrkonjic i Dulic.
Na slican nacin, krajem prošlog veka, i Leskovac je ostao bez izlaza na Koridor 10 i još se niko ne usuduje da sacini analizu posledica takve centralisticke odluke kojoj su kumovali i poslušni lokalni politicari. Poucene tim iskustvom, trenutno
su sve strukture digle glas da se problem Predejana još jednom ozbiljno sagleda...
Prvi ce, bude li petlja tako daleko, biti pogodeni radnici motela „Predejane“, koji se nalazi u sklopu preduzeca „Pobeda“ - 2003. prodatog ruskom biznismenu Draganu Pavlovicu, poreklom upravo iz Predejana.
- Sa suprugom Katom, vec 29 godina radim u „Pobedi“ i ne smem ni da pomislim šta ce biti sa nama i dvojicom sinova, studenata, ako ostanemo bez posla. U istoj situaciji su i naše kolege: novo zaposlenje u okolini sigurno necemo naci, a više nismo u godinama kada možemo da krenemo trbuhom za kruhom - zabrinut je Dragan Ignjatovic, upravnik motela koji je, posle privatizacije, preporoden i mesecno, na ime poreza i PDV-a, državi uplati oko pet miliona dinara.
- I pored našeg imidža i vrhunske usluge, ne verujem da ce se putnicima isplatiti da zaobilaze nekoliko kilometara kako bi nas posetili. Inace, imali smo fantasticnu sezonu, sa 2.000 nocenja, a samo 1. avgusta, u jednoj smeni, ovde je svratilo 118 autobusa - ukazuje na privredni potencijal Žaklina Krstic, direktor motela.

KUDA SA RADNICIMA
DRAGAN Pavlovic, vecinski vlasnik, veli da bi izmeštanje petlje najmanje pogodilo njegovu egzistenciju, iako je u „Predejane“ uložio 160 miliona dinara.
- Turizam i ugostiteljstvo nisu moji izvori prihoda, ali ce citav kraj izgubiti mnogo više, narocito ako budem morao da otpuštam radnike. Vec sada ih je desetak više, a šta ce tek biti ako se promet smanji za 70 odsto - otvoreno pita Pavlovic (na slici sa Žaklinom Krstic).


-------------


Poruka od: Zarko Velickovic
Datum slanja poruke: 13.Jul.2009 u 04:57

U potpunosti se slazem da se pokrene nesto u javnim medijima. Mozda to da neki efekat, mozda nas glas dodje do necijih usiju i shvate sustinu problema. Najvaznije je pokusati.

Nisam u toku, mozda neko zna od vas, gde se nalazi nas Predejancanin Aljosa Milenkovic. On je bio u novinarskim vodama i aktivan je bio u sredstvima javnog informisanja.Mozda bi on mogao da pomogne, kroz neka svoja poznanstva.
 
Imam jos jedan predlog, da svako od nas napise pismo sa svoga mejla sa apelom ili molbom nekoj novinskoj agenciji, nekom od drzavnika kao sto je uradio Neki. Jedan glas je dobro, ali mnogo glasova je jos bolje. Potrebno je da nas neko cuje da i mi postojimo, da nam je stalo do Predejana i do petlje na auto-putu. 
Za pocatak dajte da svako od nas napise pismo na iste adrese na koje je napisao Neki. Ako ima jos neko neki predlog neka javi e-mail pa da pisemo. Ja cu licno da napisem bilo kome ako on moze da nam pomogne...
 
Puno pozdrava od Zareta


-------------
Жаре


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 17.Jul.2009 u 20:57

Ne mogu da zamislim da idem za Grcku, a da ne svratim na jedan motelac. To ne smemo da dozvolimo. Tek cete videti moja pisma na razne adrese, ovo je samo pocetak.Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 20.Avg.2009 u 22:13
SAT patrola 2009.godine u Motelu Predejane.

[TUBE]http://www.youtube.com/watch?v=7jBil_AD-bE[/TUBE]


-------------


Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 20.Avg.2009 u 22:47
Pre nekoliko dana u emisiji Dnevnik 2 na RTS-u jos jednom je prikazan Motel Predejane,i u kracoj reportazi je jos jednom napomenuto da je to jedini i najkompletniji objekat na autoputu E-75 na relaciji od Leskovca do Vranja koji ispunjava sve kriterijume,i iz godine u godinu zadrzava visok nivo usluga,uz veliki potencijal da bude jos bolji jer poseduje restoran, veliki parking,benzinsku pumpu,komforne sobe... Takodje je receno da Motel belezi i poslovne uspehe i ostvaruje znacajne prihode.

Ako neko ima ovaj snimak bilo bi zaista lepo da ga postavi na forum.


-------------


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 21.Avg.2009 u 11:20
Ja mislim da nije slucajnost sto je to emitovano!


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 23.Avg.2009 u 09:03
       Nadam se da ste u pravu, i ja bih voleo da snimak motela (rts-ov dnevnik2) ima veze i sa petljom,ali se plasim da je mapa na pocekku ove sobe tacna. Radi se o tome da posedujem bastu pored morave ( 30-tak ari) bas preko puta autobuske stanice. Vec sam dobio od drzave pismo u kome me obavestavaju da se ta parcela nalazi na trasi novog auto-puta i da ce mi je oduzeti.(nadam se sa korektnom nadoknadom)
       Iz razgovaora sa ljudima u varosici,saznao sam da valsnik motela ima odlicne veze u Beogradu i valdi,pa se nadam da nas petlja nece zaobici, i da ce on sve uciniti da motel, a sa njim i varosica, ne propadnu.
       Razgovarao sam i sa suprugom ,mog kolege, koja radi u Mrkonjicevom ministarstvu,da za Predejane nije toliki problem petlja,vec njena likacija. Rekla mi je da postoji varijanta da se ne pravi tunel kroz Koracevsko brdo,vec da auto-put dodje negde do Krpejskog potoka pa da onda ide pored morave. U toj varijanti petlja bi bila negde oko stadiona, i veoa bliozu motela. Druga varijanta je da petlja bude negde oko viseceg mosta i bunavejkog potoka.
        Zao mi je sto su ovo samo,nagadjanja i nekakvi razgovori, a ne nesto konkretno. Zato mislim da bi vrednije informacije mogli da potrazimo kod valsnika motela. Idalje se nadam da nas petlja nece mimoici.
       


Poruka od: administrator
Datum slanja poruke: 26.Avg.2009 u 09:35
http://www.dodaj.rs/?2a/e6/2mdFxmLL/tvdnevnik2160809.mpg">  
 
Nedelja, 16. 08. 2009. Dnevnik 2 RTS, 19.30


-------------
Predejane u Predejane na


Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 26.Avg.2009 u 12:10
Bravo za administratora,ovo je taj snimak o kome sam pisao.Motel Predejane u najgledanijoj informativnoj emisiji.Nije ovo tek tako emitovano,vec se polako stvara slika o neophodnosti da Predejane dobije petlju.

Poruka od: ignja
Datum slanja poruke: 06.Sep.2009 u 00:21

Dragi prijatelji i mestani ovog mesta, nama ne mogu pomoci razni snimci niti bilo kakve informativne emisije, sve sto sam ovde procitao su nagadjanja stvari o koridoru X. Mozda je nekima poznato da trenutno radim u CIP-u i da znam celokupan plan i projekat Eksproprijacije zemljista i izgradje koridora X na deonici Grdelica-Susevlje.

Da bi stvar bila jasnija i sto bezbolnija za nase usi auto-put ce na neki nacin zaobici nase mesto, kada kazem zaobilazi mislim da ce petlja za nase malo mesto biti kod viseceg mosta na prelazu Susevlje-(Repiste). Kako stvari stoje mi ne mozemo nista protiv toga jer je projekat usvojen od strane KOMISIJE i to je idealan projekat gradnje auto-puta kroz nase mesto. Ovaj projekat nije (dobar) za nase mesto jer ako dodje do obustave rade MOTELA PREDEJANE i drugih malih firmi u nasem mestu, nase mesto ce postojati samo u pricama i secanjima jer ce se ljudi masovno iseljavati zbog egzistencije i boljeg zivota kao sto to neki i sad cine. Mogu samo da kazem da mi je milo sto sam za sebe mogu da kazem da sam mestanin ovog mesta, a name ne preostaje nista vise sem da se ponekad na ovom forumu cujemo i popricamo o lepim vremenima i lepoti ovog kraja.

Pozdra svimaPoruka od: Race
Datum slanja poruke: 06.Sep.2009 u 05:06
Hteo bi, kao prvo da pozdravim Ignjatovice - moje kumove. Neznam ko je od "mladjih Ignjativica" pisao ovaj komentar. Predpostavljam da je Milan. Interesuje me, dali znas, kakva ce to petlja biti: izlazna ili izlazno- ulazna. Po meni, ako bi postojala kod viseceg mosta izlazno-ulazna, i druga izlazno-ulazna, iz pravca severa (Leskovca), kod Krpejskog potoka ili Licin dola - TO BI ZA NASE PREDEJANE BILO IDEALNO RESENJE.


Poruka od: ignja
Datum slanja poruke: 06.Sep.2009 u 08:29

Jedan velik pozdrav za mog kumceta, evo ovako petlja ce biti dvosmerna, nama nista ne znaci jer pri svakog ulaska i izlaska na auto-put placace se drumarina, to znaci da vise niko nece svracati u nase mesto, cak se je i pricalo da Predejanu petlja i ne treba, ali dobili smo je zahvaljujuci Vlasini i putu koji ce mozda u buducnosti biti asfaltiran od strane Bugarske jer to i jedan od najkracih puteva Bugarska-Srbija.

Kazem ovo svima da ne gaje laznu nadu da ce auto-put proci ispred motela, sta da se radi kumce mi hocemo ali, nista ne mozemo protiv toga, snimanja su u toku trenutno snimam Moravu a za koji dan prelazimo na detaljno snimanje zemlje pomocu  GPS-a. 

Pozdrav svimaPoruka od: knicanin
Datum slanja poruke: 21.Mar.2010 u 22:46
Da li ima nekih novih saznanja o koridoru 10 ?
Od septembra se više i ne pominje. Interesuje me, pošto ima raznih tumacenja, da li koridor uopšte realno ima uticaja na stanje u tom kraju, odnosno koliko može ili ne može da pomogne?

Pozdrav svima
-------------
Zoran Marinković


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 18.Apr.2010 u 20:46
Forumasi, evo me posle duzeg vremena.
Ja sam za Uskrs bio u Grdelici sa suprugom i tamo sam saznao da ce ipak da se pravi petlja za Predejane, koja ce ici preko sadasnjeg motela. To je nezvanicna informacija, pa je shvatite sa rezervom.
Ako budem cuo nesto pouzdano, javicu se.
 


Poruka od: knicanin
Datum slanja poruke: 18.Apr.2010 u 22:48
Dobro je da se bar nešto zna.

Onaj drugi deo mog pitanja me više interesuje :

Koliko je stvarno važan taj prikljucak za razvoj Predejana osim samog saobracaja.
Koliko uopšte ima realnog uticaja i znacaja na prilike ili neprilike u buducnosti ?

Pozdrav svima
-------------
Zoran Marinković


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 19.Apr.2010 u 20:23

To zavisi od Grada Leskovca, kome ovo mesto pripada.

Oduvek sam mislio da je bilo bolje da je mesto teritorijalno pripalo opstini Vladicin Han. Mislim da bi se vise razvilo, imajuci u vidu da je i Vladicin Han imao vrlo jaku industriju. Ovako je ostalo na rubu svih desavanja. Velika krivica tu pripada i Leskovcu, koji se decenijama macehinski odnosi prema ovom svom prelepom mestu. 


Poruka od: dr milan
Datum slanja poruke: 20.Apr.2010 u 16:57

Pre dvadesetak godina Vladicin Han je bio perspektivno industrijsko mesto,sa  odlicnom fabrikom papira,Delisesom,zicarom,fabrikom namestaja,pogonom Yumka,crepanom..

Sada je vecina u stecaju,grad je pritisla sirotinja kao i vecinu mesta na jugu Srbije.
Bilo je reci pre desetak godina da se napravi nova,Grdelicka opstina ali od toga je izgleda ostalo mrtvo slovo..


Poruka od: boni
Datum slanja poruke: 21.Apr.2010 u 08:24

NE VERUJEM DA BI PREDEJANE IMALO NEKU VELIKU KORIST OD PRIPAJANJA OPŠTINI VLADICIN HAN...POGLEDAJTE NAŠTA LICI DŽEP...TAMO NIŠTA NIJE ULOŽENO U POSLEDNJIH 30 GODINA...LOKALNI PUTEVI SU CIST HOROR...PREDEJANE BI VEROVATNO BILO U JOŠ GOROJ POZICIJI...LESKOVAC JE IPAK NEŠTO DRUGO, CENTAR JABLANICKOG OKRUGA SA PREKO DVESTA HILJADA STANOVNIKA...PREDEJANE JE U JEDNOM TRENUTKU CAK BILO OPŠTINSKO MESTO NEKADA DAVNO...A STVARANJE GRDELICKE OPŠTINE NEMA NIKAKVOG SMISLA...SAMO JOŠ VIŠE NEEFIKASNE ADMINISTRACIJE SA MALO PARA...AKO UPOREDIMO STANJE INFRASTRUKTURE U NAŠEM MESTU SA NASELJIMA SLICNE VELICINE, MI SMO MALI PARIZ PO URE?ENOSTI I CISTOCI...ZATO SVE POHVALE MESNOJ ZAJEDNICI I NJENOM VEOMA AGILNOM PREDSEDNIKU G-DINU DRAGANU SAVICU KOJI SE LAVOVSKI BORI ZA INTERESE PREDEJANA.

BONI


-------------
boni


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 18.Maj.2010 u 10:07
       Proslo je vec podosta vremena od kada smo dobili informaciju da je M.Z. formirala komisiju, koja bi trebalo da povede akciju za dobijanje petlje. To je prvi, logicni, potez ili pravi nacin ostvarivanja nekog cilja. Ali nismo doboli nikakvu informaciju o radu iste komisije. Ako je petlja sudbonosni objekat za Predejane i celu okolinu, kako to da se ni jednom nije sastala, ni jednom recenicom nije obratila mestanima, pa i nama. Dolazi turisticka sezona, i to je sigurno prilika da se veci broj ljudi upozna sa tim problemom. Sigurno je da izgradnja petlje ne zavisi od nasih zelja i potreba, ali bi bilo lepo da ih nadlezni vide i cuju. Nedobijanje petlje je, sigurno, veliki gubitak, ali ne pokusati da se ista  dobije je jos veci gubitak.


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 07.Avg.2010 u 14:30

Samo da obavestim forumase da je juce na Dnevniku 2 bio prilog o koridoru 10 i varosi Predejane i sta ce se desiti sa mestom, ako autoput ne prodje pored Predejana i ne bude petlje za Motel. Mozete pogledati jucerasnji dnevnik na netu, pa cete videti. Govorili su radnici Motela, mestani, predsednik Skupstine grada Leskovca i drugi.

Obavezno nadjite na netu i pogledajte, a mozda ce neko ovaj prilog i staviti na forum.


Poruka od: administrator
Datum slanja poruke: 10.Avg.2010 u 02:09

[TUBE]HZkeC29vL9E[/TUBE]-------------
Predejane u Predejane na


Poruka od: neki
Datum slanja poruke: 13.Avg.2010 u 08:36
Hvala administratoru, jer mnogi nisu znali za ovaj prilog, pa ga nisu gledali.


Poruka od: slovenac
Datum slanja poruke: 15.Okt.2010 u 13:52
E ovo sam našao na toj adresi http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Predejane-dobija-magistralu.sr.html - http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Predejane-dobija-magistralu.sr.html
 
 
 
PREDEJANE – Jedna od najvecih mesnih zajednica leskovacke opštine, na samom izlasku iz Grdelicke klisure, sudeci po poslednjim informacijama iz lokalne samouprave, dobice ipak magistralu, odnosno izlazak na autoput.

Kako smo javljali, odbornici Gradske skupštine, ali i gradski funkcioneri pre nekoliko meseci su http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Sednica-Skupstine-grada-na-autoputu.sr.html - zapretili su blokadom autoputa ukoliko se ne nade rešenje za MZ Predejane, ali su http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Ipak-bez-sednice-na-autoputu.sr.html - odustali su radikalnih poteza , a kako saznajemo i u samom Predajanu sada se sa više optimizma gleda na moguce rešenje njihovog najveceg problema – izlaska na magistralu, odnosno Koridor 10, koji prolazi kroz Grdelicku klisuru i mesto Predejane.

Zvanicnici leskovacke lokalne samouprave i narodni poslanici iz Leskovca upoznali su pre nekoliko dana ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulica o posledicama koje bi mogle da uslede ukoliko bi trasa Koridora 10 ostala nepromanjena u odnosu na planirano.

Postojece rešenje izazvalo bi raseljavanje stanovništva Predejana i okolnih sela, odnosno pražnjenje te teritorije i onemogucilo svaku razvojnu perspektivu ovoga kraja.

Ministar Dulic je ukazao na razumevanje za ovaj problem i u tom kontekstu, na osnovu zakljucka koji je donet na današnjem sastanku, za utorak, 19. oktobar, u svom ministarstvu zakazao je sastanak sa svim relevantnim državnim institucijama na kome ce prisustvovati i legitimni predstavnici leskovacke lokalne samouprave i narodni poslanici iz Leskovca.

Ukoliko taj predlog bude optimalan, uzevši u obzir celu administrativnu i plansku proceduru, nova trasa Korodora 10, u delu kroz Grdelicku klisuru, mogla bi da bude utvrdena do kraja ove godine – navodi se na kraju saopštenja iz kabineta leskovackog gradonacalnika Slobodana Kocica.

Prema do sada dostupnim informacijama, CIP ima predlog moguceg rešenja koje podrazumeva pristup Predejana i motela u ovom mestu (u kome radi veliki broj Predejancana) na autoputPoruka od: zoran velickovic
Datum slanja poruke: 15.Okt.2010 u 20:46
Nadamo se da ce se nesto lepo desiti za nase PREDEJANE. 


Poruka od: knicanin
Datum slanja poruke: 15.Okt.2010 u 21:39
U nekoliko navrata sam postavljao jedno isto pitanje na koje  ne znam odgovor :

Osim za znacaj samog motela i saobracaja kakvog još uticaja ima ili nema na životne prilike i neprilike Predejana i okoline.

Nisam ovim pitanjem hteo da umanjim znacaj i lepotu motela, samo me interesuje i ostatak Predejanskog života i uopšte uslova za život. Da ne volim taj naš kraj toliko ne bi ni bio toliko dosadan, samo nemam kompletnu sliku.

Pozdrav svima


-------------
Zoran Marinković


Poruka od: zoran velickovic
Datum slanja poruke: 15.Okt.2010 u 21:50
Pa gdin Zoran kolko mi se i meni cini da osim motela mi tamo nemamo nista,nemamo jer nezelimo da imamo,ponasamo se barem mi na forumu kao da predejane nepostoji dao sam predlog za pomoc nesem MORAVCU  po skromnih 10 evra ali na to niko nije dao nikakav komentar neinteresuje nikog nista.Ja da se pitam i autoput bi stavio preko koracevac.poz i izvinite revoltiran sam 


Poruka od: Race
Datum slanja poruke: 14.Nov.2010 u 08:58
Imam neke informacije da se menja "plan" prolaska autoputa kroz Predejane????Poruka od: Race
Datum slanja poruke: 28.Nov.2010 u 23:58

Predejane dobija magistralu

Autor: 

Danilo Kocic

 | Izvor: Južne vesti | Objavljeno: 13.10.2010.
Predejane dobija magistralu

Predejane dobija magistralu

PREDEJANE – Jedna od najvecih mesnih zajednica leskovacke opštine, na samom izlasku iz Grdelicke klisure, sudeci po poslednjim informacijama iz lokalne samouprave, dobice ipak magistralu, odnosno izlazak na autoput.

Kako smo javljali, odbornici Gradske skupštine, ali i gradski funkcioneri pre nekoliko meseci su http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Sednica-Skupstine-grada-na-autoputu.sr.html - zapretili su blokadom autoputa ukoliko se ne nade rešenje za MZ Predejane, ali su http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Ipak-bez-sednice-na-autoputu.sr.html - odustali su radikalnih poteza , a kako saznajemo i u samom Predajanu sada se sa više optimizma gleda na moguce rešenje njihovog najveceg problema – izlaska na magistralu, odnosno Koridor 10, koji prolazi kroz Grdelicku klisuru i mesto Predejane.

Zvanicnici leskovacke lokalne samouprave i narodni poslanici iz Leskovca upoznali su pre nekoliko dana ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulica o posledicama koje bi mogle da uslede ukoliko bi trasa Koridora 10 ostala nepromanjena u odnosu na planirano.

Postojece rešenje izazvalo bi raseljavanje stanovništva Predejana i okolnih sela, odnosno pražnjenje te teritorije i onemogucilo svaku razvojnu perspektivu ovoga kraja.

Ministar Dulic je ukazao na razumevanje za ovaj problem i u tom kontekstu, na osnovu zakljucka koji je donet na današnjem sastanku, za utorak, 19. oktobar, u svom ministarstvu zakazao je sastanak sa svim relevantnim državnim institucijama na kome ce prisustvovati i legitimni predstavnici leskovacke lokalne samouprave i narodni poslanici iz Leskovca.

Ukoliko taj predlog bude optimalan, uzevši u obzir celu administrativnu i plansku proceduru, nova trasa Korodora 10, u delu kroz Grdelicku klisuru, mogla bi da bude utvrdena do kraja ove godine – navodi se na kraju saopštenja iz kabineta leskovackog gradonacalnika Slobodana Kocica.

Prema do sada dostupnim informacijama, CIP ima predlog moguceg rešenja koje podrazumeva pristup Predejana i motela u ovom mestu (u kome radi veliki broj Predejancana) na autoput.Poruka od: slovenac
Datum slanja poruke: 14.Jun.2011 u 12:57

evo nešto što nas interesuje

2 јун 2011 ... LESKOVAC – Izgradnja koridora X kroz Grdelicku klisuru, posebno u ataru Predejana, bila je tema današnje konferencije za novinare ...
http://www.gradleskovac.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1009:ivojin-stefanovi-predejane-ne-sme-da-bude-slepo-crevo&catid=114:leskovac&Itemid=1011 - http://www.gradleskovac.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1009:ivojin-stefanovi-predejane-ne-sme-da-bude-slepo-crevo&catid=114:leskovac&Itemid=1011Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 16.Jun.2011 u 20:55
       Jedna stvar mi je veoma nejasna kada je u pitanju izgradnja auto-puta pored Predejana. Ako uspete da pogledate serijal ( mislim ) na Diskaveriju " tunelokopaci", videce te da je svuda u svetu jeftinije prokopati kilometar tunela, nego napraviti kilometar auto-puta na otvorenom. I stoga mi nikako nije jasno, cime Leskovacka vlast, brani stav da je njihov ,predlog trase, jeftiniji. 
       Da, odmah razjasnimo, nism ja protiv Leskovackog predloga trase, bas na protiv, ali mi se cini da to ne "pije vodu" kod nadleznih u Beogradu. Kada pogledam trasu koridora 10 kroz Srbiju, cinimi se da vidim da, auto-put, nije prosao tamo gde odgovara Nislijama, Leskovcanima, Aleksincanima... jedino je jasno da imaju petlju tamo gde, im verovatno, odgovara, ili je tu morala biti. Za poziciju svoje petlje su imali, verovatno, dovoljno argumenata. Jasno je i da im polozaj petlje ne utice na razvoj i napredak, pa se verovatno, ni oni, ni graditelji nisu suocili sa situacijom kao u Predejanu.
     A ta situacija nam je svima veoma jasna. Jasno je sta ce se desiti ako petlja ne bude pored Motela. Kada "pogledam" Srbiju, ovakva kakva je, pitam se da li ce se drzava "smilovati" tamo nekom Predejanu, 200-tinak zaposlnih u motelu, novcu ulozenom u motel.    
      Plasim se da "nam" je motel jedina nada. Nisam i ne zelim da budem pesimista, ali Predejane ptelju ima vec 50 godina, i sta nam je donela. Na zalost nista. Pa mi smo ( Predejane i Crna trava ili ceo kraj) slepo-crevo vec  50 godina pa i duze. Petlja nam nista nije donela, samo nam je odvela ljude u lepsi i bolji zivot. Zato i mislim da "Beogradjanima" nije ni crno ispod nokta Predejane i okolina. Pa ta okolina nema normalne puteve od sela do sela, nema ni industriju ni poljoprivredu, drugim recima, nema sta da propadne, ( naglasavam sem motela)  nema nista zbog cega bi se "Beogradjani zasekirali". Zato mi i argument Leskovacke vlasti "... ceo kraj postati slepo-crevo..." ne budi nadu da ce nadlezni promeniti trasu. I ta cuvena "radikalizacija" protesta, odnosno blokada puta i pruge, sta ce doneti. Donece samo TV ekipe, novinare... bla,bla, po televizijama, i naravno zandarmeriju koja ce... A nama trebaju ljudi, trebaju nam sve politicke stranke, njihovi predstavnici u lokalu da mole, pa i zaplacu ako treba, kod svojih stranackih lidera u Beogradu. Zasto se, bar jednom oko necega nebi ujedinili i bar jednom donesu zajednicki stav oko necega. Petlja kraj motela treba ljudima, treba celom kraju, a ne DS-u, DSS-u, SNS-u... Pocev od vas u Predejanu koji predvodite stranke, pa preko centrala u Leskovcu, sednite , sastavite zajednicko pismo,zaplacita u tom pismu, neka iza vas ostane bar nekakav trag da ste pokusli nesto. A mozete mnogo. Vasim centralama u Beogradu, iza ledja stoje mocni ljudi, koji trasu mogu da promene...
 


Poruka od: slovenac
Datum slanja poruke: 30.Avg.2011 u 13:52

Evo nešto novo....

http://web016.rs/2011/08/24/leskovcani-protiv-tunela/ - http://web016.rs/2011/08/24/leskovcani-protiv-tunela/


Poruka od: Brazza
Datum slanja poruke: 29.Sep.2011 u 10:16
      Ovo novo je veoma lepo, iskreno se nadam da pisac ovog tekste ima prave informacije, informacije iz prve ruke.


Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 05.Nov.2013 u 20:14
[tube]8pE1GpUaJEs[/tube]


Poruka od: Pera
Datum slanja poruke: 06.Nov.2013 u 09:57
Деки,
Хвала за информацију. Лепо се људи залажу за опстанак Предејана али тунелска мафија ради свој посао. Шта ће бити са нама је питање на које треба да одговори влада Србије.
Мислим да је Предејану потребан ВОДИЧ, а то си ТИ. Поведи акцију за оздрављење и Предејане ће ти бити захвално.
Чика ПЕРА


Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 03.Dec.2013 u 19:59
[tube]UTnrM4ij4kE[/tube]


Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 03.Dec.2013 u 20:03

"Leskovac protiv tunela Predejane"

IZVOR: TANJUG

Leskovac -- Predsednik Gradskog odbora SPS u Leskovcu Živojin Stefanovic poziva nadležne da odustanu od gradnje tunela na Koridoru 10 kod Predejana.

Stefanovic je ponovo pozvao nadležne u Vladi Srbije i državnim putarskim preduzecima, da odustanu od gradnje tunela i razmotre predlog leskovacke lokalne samouprave koji je, kako je rekao, jeftiniji i bolji.

On je na stranackoj konferenciji za novinare naveo da pet godina rukovodstvo Leskovca predlaže trasu bez tunela, jer je jeftinija 15 miliona evra, ali niko do sada nije želeo ozbiljno da razmatra taj predlog. 

"Leskovac je uvek bio protiv izgradnje tunela", rekao je Stefanovic, napominjujuci da je na ovom delu izgradnje Koridora, puta E-75 država Srbija "najveci divlji graditelj" jer je, kako tvrdi, glavni projekat uraden bez detaljnog regulacionog plana i lokacijske dozvole. 

"Da li je moguce uraditi takav projekat, da li je moguce izdati gradevinsku dozvolu za tunelsku varijantu bez ova dva dokumenta. Cak je i eksproprijacija zemljišta radena bez plana detaljne regulacije", tvrdi Stefanovic, koji je i predsednik Skupštine grada Leskovca. 

Predsednik leskovackih socijalista podseca da je CIP još pre pola decenije na predlog lokalnog rukovodstva i gradana Predejana uradio predlog trase bez tunela i da je ta varijanta mnogo jeftinija. 

Stefanovic smatra da ce izgradnjom tunela auto-put zaobici 11 naselja koja ce ostati odsecena od sveta. 

On tvrdi da se izgradnjom tunela kroz Predejane "cini neposredna šteta državi Srbiji od 15 miliona evra, da se van Koridora ostavlja 15. 000 stanovnika, a grad Leskovac postaje geto". 

Meštani Predejana i gradska vlast u Leskovcu predlažu da trase, sa i bez tunela, pregleda strucna komisija koju bi predložila Vlada Srbije i da se nakon toga odluci gde ce proci auto-put. 

Koridori Srbije najavili su da ce se 4. decembra u Grdelickoj klisuri obaviti osveštavanje mesta na kojima ce se graditi tuneli " Manajle" i " Predejane". 

Stefanovic potvrdio je da 4.decembra nece prisustvovati svecanom pocetku radova na izgradnji tunela kod Predejana, iako je dobio pozivnicu.Poruka od: slovenac
Datum slanja poruke: 04.Dec.2013 u 14:57
Evo šta imaju napisano u "KORIDORIMA SRBIJE" koja radi autoput i tunel o zaštiti životne sredine. Kako lepo zvuci.....
 

Zaštita životne sredine jedan je od glavnih prioriteta i integralni deo strategije efikasnog upravljanja Kompanijom “Koridori Srbije”

„Koridori Srbije“, kao odgovorna kompanija, odredili su za svoj prioritet racionalno korišcenje prirodnih resursa i smanjenje negativnih uticaja autoputnih projekata na zdravlje ljudi i životnu sredinu.

Za sve deonice autoputeva cija je izgradnja poverena Koridorima Srbije, saglasno Zakonima Republike Srbije, sproveden je postupak procene uticaja na životnu sredinu, sagledani su obim i trajanje uticaja i predvidene su mere zaštite životne sredine. Tokom pripreme projekata pribavljeni su i u projekte ugradeni uslovi institucija nadležnih za poslove zaštite životne sredine, zaštite kulturnog blaga, zaštite voda i dr. Postupci su praceni uz permanentno ucešce javnosti i održan je veliki broj javnih rasprava i prezentacija sa ciljem da se stanovništvu i zainteresovanoj javnosti pruži što širi uvid u uticaje projekta na životnu sredinu i zdravlje ljudi, kao i da se prezentuju projektom predvidene mere zaštite.

Neposredno pre pocetka izgradnje deonica na Koridoru 10, saglasno operativnim politikama zaštite životne sredine Banaka koje ucestvuju u finansiranju ovih projekata (Svetska Banka, Evropska investiciona Banka i Evropska banka za obnovu i razvoj) izradeni su i odgovarajuci Planovi upravljanja zaštitom životne sredine. Planovima su za svaku od deonica precizno definisani postupci za umanjenje negativnih uticaja projekata na životnu sredinu. Svaki Plan je prezentovan javnosti na lokalu, u mesnim zajednicama, opštinama i gradovima koje se nalaze u neposrednom okruženju autoputnih deonica cija je gradnja sada u toku.

Kao poseban dokaz posvecenosti Kompanije zaštiti životne sredine tokom izgradnje autoputeva na Koridoru 10 „Koridori Srbije“ su angažovali specijalni nadzor u cilju kontrole ispunjenja svih mera zaštite i odgovarajucih monitoring programa, definisanih kako u projektnoj dokumentaciji tako i u Planovima Upravljanja zaštitom životne sredine.

Buka

Saobracajna buka predstavlja jedan od najizraženijih negativnih uticaja naših projekata na životnu sredinu. Iz tog razloga projektovana su i bice kroz projekat implementirana odgovarajuca tehnicka rešenja zaštite od buke, sa akcentom na izgradnju zaštitnih barijera - zidova za zaštitu od buke.

Voda

Ocuvanje kvaliteta površinskih i podzemnih voda je postignuto kroz projektovanje razlicitih sistema za kontrolisani  odvod, prihvat i precišcavanje otpadnih oteklih voda sa kolovoza.

Otpad

Upravljanje opasnim i neopasnim otpadom je regulisano doslednom primenom Zakona ali i odredbi definisanih u Planovima upravljanja zaštitom životne sredine, uz permanentnu kontrolu od strane nadzornih organa.

Ocuvanje kulturnog blaga

„Koridori Srbije“ su obezbedili ustanovama zaduženim za zaštitu spomenika kulture da neposredno pre otpocinjanja radova na izgradnji autoputeva obave opsežna zaštitna arheološka iskopavanja i da za prethodnih nekoliko godina omoguce državi Srbiji da se ocuvaju predmeti i drugi nalazi od izuzetnog kulturnog znacaja kako za srpsku tako i za svetsku kulturnu baštinu.

Studije o preoceni uticaja na životnu sredinu:

a kada ocu da otvorim procenu na životnu sredinu pogotovu što se tice izgradnje tunela " napiše ovo
 

Page not found

The requested page "/en/doc/38-eia-2012-05-22/Studija_o_proceni_uticaja_E75Grabovnica-Grdelica.pdf" could not be found.

toliko da se zna........


Poruka od: DEKI
Datum slanja poruke: 13.Dec.2013 u 14:56
[tube]jkjxX5sbO_s[/tube]Štampa strane | zatvori prozor

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.53 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2008 Web Wiz - http://www.webwizguide.com